Gebedswerk

Samen op de bres! Elke even week
Iedere even week op zondagavond is er gebed voor onze stad, onze families en ons werk. Graag zou ik (Jeroen Veenstra) dat met meer mannen willen doen! Kom je ook?
Voor wie: alle mannen uit Zutphen e.o.
Locatie: bovenzaal Leger des Heils aan het Hagenooortplein
Tijdstip: 19:30u-20:30u

Week van Gebed voor de eenheid
Jaarlijks in de derde week van januari wordt door het hele land een week van gebed gehouden. De Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken werken inmiddels al een aantal jaren samen in de voorbereiding van de gebedsweek. Beide koepels stemmen ook de dagteksten en daarbij behorende overdenkingen nauw op elkaar af. Het gemeenschappelijke thema en de uitwerking maakt het voor gemeenten, parochies en gebedsgroepen op lokaal niveau makkelijker om de gebedsactiviteiten begin januari een gezamenlijke invulling te geven.
Nadere informatie op www.weekvangebed.nl. In Zutphen kunt u iedere avond van 19 tot 20 uur terecht in één van de deelnemende gemeenten. Plaats en data staan begin januari in de Agenda.

Bidden onderweg
Een bijzondere website met dagelijkse meditaties om te beluisteren. Deze site wil helpen om elke dag 12 minuten de tijd te nemen voor stilte, een bijbeltekst en enige verdieping daarbij.
Bidden Onderweg biedt elke dag een nieuwe gebedspodcast aan. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en vraagjes om de link te maken met je gewone leven. Het geheel is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.
Ds. Ronald Heins heeft met een groepje enkele jaren aan deze site gewerkt.

Nacht van Gebed – Eén nacht bidden voor de Vervolgde Kerk
Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen. De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. De speciale gebedsnacht op vrijdag vormt de aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk.

“De Nacht van Gebed en Zondag voor de Vervolgde Kerk worden bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste christenen”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed één nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. ’s Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.”

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap gemaakt voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar draagt de Nacht van Gebed het thema ‘Geloof is volharden’. Met informatieve videofragmenten en verhalen uit de vervolgde kerk ontdekken bezoekers hoe vervolgde christenen volhouden en op Christus blijven vertrouwen ondanks vervolging en tegenslag. Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.nachtvangebed.nl. Plaats en data staan begin mei in de Agenda.

Gebedsbrief van Op de Bres voor Nederland
Deze stichting heeft als doel voorbede te doen voor ons land, ons volk en onze overheid. Het is de bedoeling dat er elke dag van de maand door tenminste 24 mensen dag en nacht gebeden. Dat wil zeggen: ieder neemt op een bepaalde dag één uur voor zijn rekening, alleen of met anderen samen. Voor elke dag van de maand is er één regio verantwoordelijk voor dit kettinggebed. Momenteel doen hier ongeveer 700 mensen aan mee. Zie verder de website van Op de Bres.
De Bressenbrief met actuele gebedspunten vindt u hier.