Geef niet toe aan zelfmedelijden

Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord van de Heer, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.  Jeremia 29:11 (NBG)

Zelfmedelijden is een destructieve en negatieve emotie. Het verblindt ons voor onze zegeningen en mogelijkheden die voor ons liggen en het steelt onze hoop voor zowel vandaag als morgen. Mensen die medelijden hebben met zichzelf denken vaak: “Waarom zou ik nog proberen iets te doen? Ik faal toch altijd.” 

Zelfmedelijden is eigenlijk afgoderij omdat het zelfzuchtigheid is tot in het extreme. Wanneer we toestaan om ons in zelfmedelijden te wentelen, verwerpen we in wezen Gods liefde en Zijn vermogen om dingen te veranderen. 

Wees bemoedigd om geen enkele dag van je leven meer te verspillen aan zelfmedelijden. Wanneer je de hoop verliest en je jezelf zielig begint te vinden, stop de gedachte en zeg: “Ik weiger om mijzelf zielig te vinden. Het kan zijn dat ik mij nu in een moeilijk seizoen van mijn leven bevind, maar ik zal blijven hopen op betere tijden!”
   
God heeft je geluk voor ogen, om jou een hoopvolle toekomst te geven. Als je vasthoudt aan je hoop door je te richten op Jezus en in Hem te geloven, zullen er wonderbaarlijke dingen gebeuren in je leven!  

Je mag bidden: Here God, ik weiger om zelfmedelijden te hebben. Wanneer de omstandigheden moeilijk zijn dan herinner ik mijzelf eraan dat U groter bent dan mijn problemen en U een goede toekomst voor mij in petto heeft. Ik wil dat Uw plannen verwezenlijkt worden in mijn leven en ik vertrouw dat U mijn omstandigheden verandert naar Uw wil. Amen

Joyce Meyer dagelijkse overdenking 2 juli 2022