Je hoeft niet eenzaam te zijn

Wees sterk en moedig, en standvastig … want het is de HEERE, uw God, Die met u meegaat.  Hij zal u niet loslaten en u niet verlaten. Deuteronomium 31:6 (HSV)

Eenzaamheid wordt dikwijls ervaren als een innerlijke pijn, een vacuüm, of een verlangen naar genegenheid. De bijwerkingen ervan zijn gevoelens van leegte, nutteloosheid of doelloosheid. Er zijn veel oorzaken van eenzaamheid, maar veel mensen realiseren zich niet dat zij er niet mee hoeven te leven. Ze kunnen de confrontatie aangaan en er mee leren omgaan.

Het is belangrijk te beseffen dat enkel omdat je alleen bent, het niet betekent dat je eenzaam of verlaten zou moeten zijn. Het is niet altijd mogelijk om het alleen zijn te vermijden, maar er is een manier om je niet te laten terneer drukken door eenzaamheid.

Gods Woord zegt ons om sterk en moedig te zijn, want God is altijd bij ons. Lichamelijk kun je alleen zijn, maar dat betekent niet dat je eenzaam hoeft te zijn, omdat in de geest God altijd bij je is. Hij zal je nooit loslaten noch jou verlaten.

De volgende keer als je eenzaamheid in je voelt opkomen, denk dan aan Deuteronomium 31:6. Proclameer hardop dat God met je is en begin met Hem te praten. Wanneer je ruimte voor Hem maakt, zal Zijn aanwezigheid je leven vervullen. Je hoeft niet eenzaam te zijn als Gods aanwezigheid altijd bij je is waar je ook gaat.

Bron: Joyce Meyer dagelijkse overdenking van 5 oktober