Kalame Mohabat: Iraanse Ontmoetingskerk 

Mohssen is in Iran in een moslimgezin geboren, Hij heeft de moord op zijn twee zussen in Iran mee gemaakt en raakte door zijn problemen ernstig verslaafd aan alcohol en drugs. Hij werd toen erg depressief en gefrustreerd en deed meerdere zelfmoordpogingen om een einde aan zijn leven te maken maar God had andere plannen met hem.

In 2004 ging Mohssen op uitnodiging van een vriend naar een kerk in Iran, waar hij tot geloof kwam en vervolgens zijn leven, door God, veranderde. In 2010 heeft hij, na het volgen van christelijk onderwijs en na gedoopt te zijn in Iran, onder Gods leiding, via een huiskerk die hij in Iran ondergronds had gesticht, een aantal gelovigen gediend. Vervolgens is hij, in verband met problemen met het Iraanse regime naar Nederland gekomen.

In 2012 begon hij in Nederland met het vormen van huiskerken en Bijbelstudies in asielzoekerscentra. Tot op de dag van vandaag vormt hij er, samen met andere dienaren, huiskerken voor Perzisch-sprekenden. In 2014 werd de Perzische kerk door Gods genade opgericht en in 2017, met de oprichting van de ‘’ Kalame Mohabat Ontmoetingskerk ‘’, zette hij zijn dienst voort onder het gezag van een zeer bekende Iraanse Pastor, genaamd: pastor Hormoz Shariat. Dit gaat tot op de dag van vandaag door.

In 2018 werd de tweede Perzisch-sprekende Kerk ‘’ Kalame Mohabat Ontmoetingskerk ‘ gesticht in Rotterdam. En in 2020, met de start van de coronapandemie, startte hij, door Gods genade en met medewerking van Perzisch-sprekende dienaren, met online kerkdiensten. Ook begon hij Perzisch-sprekende dienaren en voorgangers op te leiden. Tot op heden worden 16 huiskerken geleid door deze predikanten. Er zijn ook twee Perzisch-talige kerken in Antwerpen (België) en Denizli (Turkije).  Vanwege de enorme christelijke opwekking die de laatste tijd in Iran en Afghanistan is begonnen, komen dagelijks veel moslims tot geloof, ondanks de zware vervolgingen en problemen die er voor christelijke bekeerlingen zijn.

De problemen nemen nog elke dag toe in Iran: armoede, prostitutie en corruptie verspreiden zich dagelijks in Iran. Satan is machtig in Iran en regeert door middel van natuurrampen zoals aardbevingen, overstromingen, droogte, ziekten, enzovoort. Godzoekende mensen aanbidden zonder het te weten, afgoden, maar God heeft in Jeremia hoofdstuk 49, vers 38 beloofd om Zijn troon in Elam (Iran) te vestigen. om deze droom te realiseren, is er behoefte aan training en discipelschap van dienaren, voorgangers en evangelisten, die getraind moeten worden om discipelen te kunnen maken.

Op 26 Juni 2022 vierden wij het 5e Jubileum van onze gemeente en startten wij met de stichting “International Seven Ministries”. Dat gebeurde met een Eredienst in Eindhoven om de geweldige dingen die God elke dag in Iran doet te horen. Tijdens deze viering werd een Perzisch diner en lekkernijen geserveerd. Daarnaast werd God geloofd met zang en dans.

U en alle Farsi sprekende en/of geïnteresseerde gemeenteleden zijn van harte welkom in onze gemeente aan de Elburglaan 51, 5651 EH te Eindhoven.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.
Met hartelijke groet en Gods zegen!
Mohssen Shekaripour (voorzitter)

International Seven Ministries
Zilverenberg 36, 5234 GM ‘s-Hertogenbosch
T: + 31 73 20 34 134 (Whatsapp)
E: info@sevenministries.nl
W: www.sevenministries.nl

Flyer-7