Lichtjestocht

Lichtjestocht 2023

Op vrijdag 15 december van 16.00 tot 18.00 uur werd vanaf de Walburgiskerk de Lichtjestocht gelopen. Evenals in 2022 werd dit georganiseerd door het Platform Geloven in Zutphen. Ook nu weden met zo’n 60 vrijwilligers uit de diverse kerken een met waxinelichtjes verlichte route neergezet door de binnenstad waarbij er 7 scènes van het Kerstverhaal uitgebeeld werden.

De deelnemers werden bij de Walburgiskerk verwelkomd door het migranten orkest Al Jamal met oosterse muziek van viool, Arabische luit en trommels. In de kerk was er een kleine markt waar men ook gratis warme chocolademelk en zelfgebakken lekkernijen kon krijgen.

Onderweg was er nog meer muziek, een engelenkoor op de trappen van de Wijnhuistoren gevormd door het interkerkelijk vrouwenkoor Kwadrant en in de overvolle herberg in de Lutherse kerk aan de Beukerstraat was ook muziek. Koning Herodes, troont op de put aan de Schupstoel, een toepasselijke plek voor zo’n duistere koning, ook omringd met oosterse muziek.

De historische binnenstad verlicht door 1000 waxinelichtjes vormde verder ook een sfeervol decor voor de andere scenes zoals de Romeinse soldaat met klerk waar men zich moet inschrijven, de drie koningen of wijzen en niet te vergeten de herders. De tocht eindigde, hoe kan het ook anders, in het Mariaportaal, de zij-ingang van de Walburgiskerk, waar de stal met Maria en Jozef en baby(pop) Jezus in de kribbe werd uitgebeeld. Zo willen we de Kerst gedachte van vrede en verbondenheid tussen alle mensen vorm geven.

Lichtjestocht 2023
Bekijk hier de route die in 2023 gelopen werd en foto’s van de diverse taferelen.
Klik op een foto om die groter te bekijken.