Martinuskerk: open kerk met tentoonstelling Ubuntu

Tot 11 september is de tentoonstelling UBUNTU te zien in de Martinuskerk: dinsdag tot en met zaterdag van 11 – 17 uur.

U kunt de beelden bekijken of er een tijdje in stilte bij zitten. Natuurlijk kunt u ook de mooie Martinuskerk bekijken. Of een kaarsje aansteken in het stiltecentrum.

Ubuntu is een Zuluwoord, maar een universeel concept. Umntu Ngmuntu Ngbantu betekent letterlijk: Een mens is een mens omdat er andere mensen zijn. Oftewel: Ik ben omdat wij zijn! Ook herkenbaar in het Achterhoekse noaberschap: samen vorm je de gemeenschap.

De beelden zijn te koop, evenals het boek OPSOEK NAAR UBUNTU. Een deel van de opbrengst krijgt een bestemming in Afrika bij een project dat geïnspireerd is door Ubuntu.

Op 19 juni gaven Annette Nobuntu Mul en de Gambiaanse kora-speler Jalli Lamin Kuyateh een interactieve lezing met muziek: OPSOEK NAAR UBUNTU

U kunt deze nog eens bekijken en beluisteren op www.kerkdienstgemist.nl, protestantse gemeente Warnsveld/Leesten, 19 juni.

We zijn benieuwd welk beeld u speciaal aanspreekt! Dat kunt u laten weten door middel van het invullen van een formuliertje. Half september gaan we kijken welk beeld het meest geliefd is. Van alle mensen die dit beeld kozen krijgt iemand een klein Afrikaans beeld cadeau.

Namens de commissies Open Kerk en Kunst in Kerk,
Hanneke Kuperus-Slijper