Nieuws

Nacht van Gebed voor vervolgde christenen in Zutphen

“Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Wanneer we bidden zijn er geen grenzen, geen gevangenismuren en geen gesloten deuren” – Anne van der Bijl

Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om ons gebed. En wat een kracht heeft gebed! Zoals bovenstaande quote zegt, geloven we dat bidden verschil maakt voor onze vervolgde broers en zussen. Daarom houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland.

Doe mee met de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 9 op 10 juni in de Evangelische Gemeente Zutphen, Gerard Doustraat 80a te Zutphen. De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Tijdens de Nacht horen en zien we verhalen uit onder meer Noord-Korea, Afghanistan, Vietnam en Colombia.
Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de Nacht mee te bidden. Schuif gerust aan!

Neem voor vragen contact op met: Jaap Kolenberg op jaap@kolenberg.eu.

Levensboom in juni

Het weer wordt meer en meer zomers: echt een tijd om te genieten van de zon, de bloemen, de bijen en natuurlijk de mensen!

Er is veel aan de hand wat (vaak terecht) aandacht vraagt. Dan kan het ook fijn zijn om even een moment te hebben om tot rust te komen en je hart te kunnen delen met een ander en/of met God.

Deze maand zijn er daarom weer de wekelijkse avondgebeden van het stadsklooster, de Levensboom-wandeling en Levenskunst.

Alle data staan op de website.

Open kerk en tentoonstelling vol inspiratie: de Martinuskerk

In de eeuwenoude Martinuskerk van Warnsveld zijn alle mensen welkom! En niet alleen op zondag, want sinds een aantal jaren is de kerk in de zomermaanden ook doordeweeks voor iedereen geopend. De Martinuskerk is een open kerk in en voor het dorp.

De kerk is het oudst beschreven monument van de gemeente Zutphen / Warnsveld. Deze bijzondere kerk is van binnen én van buiten het bekijken waard. Laat u verrassen door het nieuwe meubilair, dat deze eeuwenoude kerk tot een open en lichte ruimte maakt. Maar laat u ook verrassen door de mooie tentoonstelling Achter de stilte.

Stilte en mystiek

In de expositie zijn bijzondere kunstwerken te zien die de stilte en mystiek van de natuur verbeelden. Voor velen is namelijk niet alleen de kerk, maar óók de natuur de plek waar zij in contact komen met iets dat hen draagt en niet onder woorden te brengen is. In de natuur vinden velen inspiratie en bezinning.

Kunstenaars uit Warnsveld en Zutphen

Vijf kunstenaars uit Warnsveld en Zutphen stellen kunstwerken beschikbaar of hebben nieuw werk gemaakt rondom dit thema. De kunstenaars zijn: Jan Baggen (bovenstaand schilderij), Ingrid Zonneveld, Marleen Hulsbosch, Cisca Waszmann en Ineke Metz.

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten is een Groene Kerk, met aandacht voor klimaat, duurzaamheid en natuur. Het thema van de tentoonstelling sluit hierbij aan.

Wanneer en waar

20 juni t/m 10 september (Open Monumentendag)
Dinsdag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.
Martinuskerk, Kerkplein 1, Warnsveld

Heilige Geest Trainingsavond Zutphen

Heb jij Gods stem wel eens gehoord en verlang je naar meer van Zijn Geest? Op zaterdagavond 3 juni organiseren we een krachtige en inspirerende training over de persoon en het werk van de Heilige Geest. Op deze avond krijg je praktische sleutels aangereikt om te groeien in je relatie met de Heilige Geest. Er zal ook veel ruimte zijn voor persoonlijk gebed.

Er staan 97 teksten in het nieuwe testament die gaan over de Heilige Geest. Op basis van deze teksten, onderwijs en persoonlijke getuigenissen zul je deze avond toegerust worden om Zijn stem te verstaan en kan Zijn plan voor jouw leven zichtbaar worden.

Door de hele Bijbel heen kunnen we lezen dat God een sprekende God is. God blijft altijd dezelfde. Het zou dan hoogst opmerkelijk zijn dat God na het voltooien van de bijbel ineens niet meer tot mensen zou spreken en zich stilhoudt.

Christ Ministries richt zich specifiek op het breder bekend maken van de kracht en het persoonlijk spreken van de Heilige Geest onder christenen.

Trainers: Willem van Slooten & Arenda Bus + team
Organisator: Christ Ministries
Worshipband: ANAE

Locatie: DWK Zutphen, Leeuweriklaan 19.
Inloop: 19.30 uur koffie & thee. Start: 20.00 uur tot 23.00 uur.
Toegang: Gratis. Er zal een liefdesgave opgehaald worden.
Opgave & info via deze link (aanbevolen).

Sponsorfietstocht naar Parijs

Broeder Jan Wiltink hoopt DV medio mei te gaan fietsen vanuit Nederland naar Parijs, samen met zijn broer. Een afstand van ruim 500 kilometer! Aan deze fietstocht is een mooi sponsordoel gekoppeld, die we als diaconie onder uw aandacht willen brengen. 

Zondagmorgen, hartje Parijs. In één van de hipste en duurste wijken van de stad, Quartier Latin, klinkt muziek uit een theater. Tussen honderden winkels, cafés en restaurants in ontstond hier in 2012 een kerk. Uniek, want jarenlang was nergens in deze wijk een kerk te vinden. Helaas is dit in meer wijken van Parijs het geval. Fransen staan erg sceptisch tegenover het geloof. Je moet toch wel een beetje dom zijn om in een God te geloven. Laat staan dat je je aansluit bij een kerk. Volgens de meeste Fransen brengt geloven vooral problemen met zich mee. “De ‘echte’ Fransen zijn misschien wel de meest onbereikte bevolkingsgroep in Frankrijk. Er was in Parijs behoefte aan een kerk voor de Franssprekende Fransoos.” Ds. Samuel Foucachon (die zijn opleiding genoot aan de gereformeerde predikantenopleiding in Aix-en-Provence) hield in 2012 voor het eerst een kerkdienst in het theater in Quartier Latin. Inmiddels komen er elke zondagochtend zo’n 30 mensen samen. Een nieuwe gemeente stichten vraagt doorzettingsvermogen en een lange adem. “Maar we geloven dat het Woord kracht heeft en de Fransen kan veranderen”.

De GZB heeft deze gemeente direct financieel ondersteund tijdens de eerste jaren. Inmiddels staat de gemeente financieel op eigen benen. Echter financiële steun kunnen ze nog steeds gebruiken!

Wij willen u vragen of u deze sponsortocht persoonlijk wilt steunen met een gift. Deze kunt u overmaken op het rekeningnummer van de diaconie: NL81RABO0177834420 t.n.v. de Hervormde Gemeente b.a ‘Irene’ te Zutphen.

Vrijwilliger bij House of Joy Zutphen

Wil jij bijdragen vanuit je hart, bij een organisatie die zich met liefde en passie inzet voor deze vluchtelingen? Houd jij van contact met mensen uit andere culturen? Wil jij meewerken aan een plek in de buurt van een azc waar vluchtelingen zich thuis kunnen voelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Samen met lokale kerken realiseert stichting Gave het House of Joy: een herkenbare plek in de buurt van een azc waar vluchtelingen terecht kunnen voor ontspanning, afleiding en ontmoeting. In Zutphen is het House of Joy gevestigd aan de Nieuwstad 63.

Blader in onderstaande pdf om alle informatie te lezen.

House-of-Joy-vacature-vrijwilliger-Zutphen-KVZ-2