Nieuws

Bouw mee aan de Houses of Joy

KRACHT VOOR EEN NIEUWE START

Wil jij helpen om vluchtelingen een plek te geven waar ze op adem kunnen komen en nieuwe kracht opdoen? Een plek om de uitzichtloosheid te doorbreken? Bouw mee aan de Houses of Joy!

“Het is heerlijk het azc even achter me te laten. In het azc word ik steeds geconfronteerd met oorlog en alles wat er is gebeurd. Als ik hier ben, voel ik geen angst. Hier weet ik weer wie ik ben, met al mijn leuke kanten. Ik voel me hier meer ‘mij’.’ Abeer, 31 jaar, uit Jemen

Onze Houses of Joy zijn huiskamers vlak bij een asielzoekerscentrum. Een plek waar vluchtelingen elkaar en vrijwilligers ontmoeten en samen optrekken. Bijvoorbeeld tijdens een vrouwengroep, een kinderclub, een taalles of een inloopochtend. Het is een plek om je thuis voelen en waar Gods liefde spreekt.
 

Vluchtelingen verdienen een plek waar ze tot rust kunnen komen.

Gave realiseert de Houses of Joy in samenwerking met lokale kerken. We streven naar een netwerk van herkenbare locaties waar vluchtelingen terechtkunnen. Ook als ze weer naar een azc in een andere plaats moeten verhuizen.

Vanwege de grote nood, die alleen maar toeneemt, willen we komende jaar nog drie Houses of Joy openen. Dat kost gemiddeld € 35.000 aan opstart- en inrichtingskosten per locatie. Pas als de financiering rond is kunnen we van start. We zijn afhankelijk van jouw steun; als we het samen doen, is het haalbaar!

Doe je mee? Klik hier voor informatie en doneren.

Taizévieringen weer begonnen

Door de afnemende maatregelen vanwege de pandemie kunnen de Taizevieringen in Zutphen ook weer starten! De dagen voor komend seizoen zijn de volgende: steeds de derde zondag van de maand, op zondag om 19 uur.

Inzingen kan vanaf 18.15 uur. De data zijn 19 september, 17 oktober en 21 november 2021. En 16 januari,20 februari en 20 maart 2022. Steeds in de Martinuskerk in Warnsveld, wees welkom!

Verdere informatie per e-mail bij Rian Brenters.

Nieuwe website Kerk Het Lichtpunt nodigt uit tot meedoen

Kerk Het Lichtpunt wil er zijn voor Zutphen e.o.

Sinds 2008 staat op de grens van Leesten en het Waterkwartier Het Lichtpunt, de kerk met de opvallende rode toren en het lichtende kruis. Met haar 550 leden wil zij meer voor inwoners van Zutphen en Warnsveld gaan betekenen. Daarom heeft de kerk nu een nieuwe website ontwikkeld: www.gkv-zutphen.nl De website straalt uit waar de gemeente van Het Lichtpunt voor wil staan: met elkaar ontdekken wie God is en wat geloven in deze tijd betekent. En dat niet alleen voor kerkleden, maar voor iedereen in Zutphen en omgeving. De website nodigt uit om daaraan mee te doen en daarvoor staan de deuren van Het Lichtpunt open.

Meedoen
Meedoen kan tijdens het bezoeken van een kerkdienst, elke zondag om 10.00 uur en 16.30 uur. Dat kan live aan de Willem Dreesstraat, iedereen is van harte welkom. Het kan daarnaast ook digitaal via www.kerkdienstgemist.nl. Meedoen kan ook bij andere activiteiten zoals werken in de moestuin, deelnemen aan jeugdactiviteiten, samen bidden tijdens gebedsmomenten in de ochtend of het volgen van een cursus over het geloof (Alphacursus). De activiteiten zijn voor iedereen, gelovig of niet. Alle informatie hierover is te vinden op de website.

Vragen
Voor vragen over zingeving of over het christelijk geloof kan via de website een gesprek aangevraagd worden met o.a. de predikant Jan van Houwelingen. Algemene informatie over het kerkgebouw en het christelijk geloof is vanaf nu ook daar te vinden. De nieuwe website van Het Lichtpunt nodigt mensen uit om met elkaar op te trekken, te ontdekken wie God is, om vragen te stellen en samen iets voor de stad te betekenen. Kijk op www.gkv-zutphen.nl Direct contact opnemen kan ook via contact@gkv-zutphen.nl.

De terugkeer – week van profetisch spreken

We willen deze week uiting geven aan het belang van bekering en als Kerk en samenleving ons vertrouwen opnieuw en volledig op God stellen. Naast verootmoediging en gebed, ervaren we dat de tijd rijp is om te spreken.

We leven in roerige tijden en we verwachten Jezus’ terugkeer. Hij is het antwoord is op de nood in de wereld. We willen Hem dan ook centraal stellen in deze week. In onze woorden, in het spreken en in ons persoonlijk leven. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader dan door Hem.

Lees meer op de website van de Terugkeer.

Vrouwen gevraagd om gecoached te worden

Ik ben Anja Veerbeek, getrouwd met Gerben en moeder van inmiddels vier volwassen kinderen. Ik ben jaren werkzaam geweest binnen de jeugdgezondheidszorg als jeugdverpleegkundige en daarna zeven jaar als  gezins-en opvoedcoach. Momenteel ben ik VoorZorgverpleegkundige, in dit werk begeleid ik kwetsbare jonge zwangeren in de zwangerschap en bij opvoeding. Sinds 2 jaar wonen we met veel plezier in het buitengebied bij Baak.

Vanaf september ga ik de opleiding tot ChristenCoach doen van Total Balance omdat ik graag zou willen gaan coachen vanuit christelijk perspectief.Voor deze opleiding ben ik opzoek naar vrouwen die door mij gecoached zouden willen worden volgens de methodiek van Total Balance.Heb je behoefte aan richting, een luisterend oor, iemand die met je meekijkt zonder oordeel neem dan gerust vrijblijvend contact op met mij.
Anja Veerbeek: 06-27272946 of anjaveerbeek@gmail.com.

Samen aan het werk in Cornerstone

We zijn voor het komende seizoen hard op zoek naar vrijwilligers voor diverse zaken, zie hieronder. Zoals het er nu voorstaat met het aantal vrijwilligers, zullen we wat activiteiten moeten stopzetten.

Mocht je je aan willen melden of nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Hans van Noort, hans.van.noort@cornerstonezutphen.nl of 06-48600103.

Dinsdag t/m vrijdag

 • Terras (gastvrouw / gastheer – koffie schenken, praatje maken, luisteren). Elke ochtend en middag is ons terras (en bij slecht weer de woonkamer) op. Mensen komen voor een bakkie koffie /thee, een praatje en aandacht.
 • Tuinieren (De tuin rond het Lighthouse moet bijgehouden worden, zodat het er steeds netjes en mooi bij staat. Tijden e.d. kunnen in overleg.
 • Straatwerk. In de ochtenden gaan we met onze fietskar met koffie en thee door de straten en bellen bij mensen aan om aan de deur een kopje koffie te drinken en een praatje te maken.
 • Straatwerk (kinderen) (Op dinsdag en donderdagmiddag gaan we met de fietskar met speelgoed de straat op om met kinderen te spelen.
 • Klussen (schilderen, timmeren in en rond het Lighthouse en zo nodig bij mensen thuis. Tijden in overleg).
 • Schoonmaak (tijden in overleg).
 • Huiswerkbegeleiding voor jongeren (tijden in overleg).
 • Uitzoeken van kinderkleding voor de kinderkledingbank (tijden in overleg).

Dinsdagochtend

 • Creatief café voor vrouwen (leiding geven of helpen bij het creatieve gebeuren. Eens in de twee weken).

Woensdagmiddag

 • Kleuterclub of Kinderclub (mogelijkheden met helpen met knutselen, muziek of toneelspelen).

Vrijdag

 • Jeugdhonk (14:30-16:30 uur (eens in de twee weken kan ook)) – Poolen, tafeltennis, voetbal, playstation enz.).
 • The Break (Eens in de twee weken op vrijdagavond – koken en eten met jongeren / bespreken van een thema).
 • Jongerenwerk (19:30-22:00 uur – eens in de twee weke) – Poolen, tafeltennis, voetbal, playstation enz.).

Zondag

 • Vriendenkerk (Laatste zondag van de maand) Helpen met catering, gastheer, -vrouw, muziek.

Oecumenische Laudato Si’ Kring Zutphen

Ben je ook betrokken bij het milieu en het klimaat? Er staat een Oecumenische Laudato Si’ Kring voor de regio Zutphen in de planning en natuurlijk ben ook jij van harte uitgenodigd te participeren. We starten met gezamenlijk de encycliek van de paus ‘Laudato Si’, te lezen en bediscussiëren wat ons er in raakt en we spiegelen onze visies aan die van de paus. Er zal ook ruimte zijn voor gebed en een lied en we gaan onderweg (misschien op het einde) inventariseren, wat we zelf willen doen. Dat kan heel verschillend zijn en de kring is helemaal vrij.

Misschien bedenk je je en doe je niets met de Kring, misschien wil je in je eigen leven aan de slag, misschien voor de kerk en misschien voor de regio Zutphen of voor de wereld. Voel je vrij! Ikzelf volg momenteel een Laudato Si’ Animators Course (ook een mogelijkheid voor jou als je enigszins Engels spreekt, verstaat en leest) en ik zou graag lokale deeleconomie oprichten geïnspireerd door het boek Hoe handel ik eerlijk van Matthias Olthaar en Paul Schenderling en hun stichting Genoeg om te leven. Maar je bent helemaal vrij in welke activiteiten je wilt delen.

Het zou heel leuk zijn als je mee wilt lezen en wie weet doen! Je kunt ook altijd later instappen, geen enkel probleem. We denken eraan eind oktober te starten vlak voor de oh zo belangrijke COP26 Climate Change Conference van de VN in Glasgow.

Aanmelden en informatie bij Alex de Brouwer: 06–33678966 of alexdebrouwer6@gmail.com

Vacature bij Buitengewoon Kinderopvang

Wij zijn op zoek naar een Pedagogisch Medewerker flexibel inzetbaar op  de kinderopvang, peutergroep en de BSO. Het gaat om gemiddeld 18 uur per week.

Ben jij in bezit van het juiste diploma? Doe de check op https://www.kinderopvang-werkt.nl/cao-kinderopvang/kwalificatie-eisen-kinderopvang

Ben je overtuigd christen en beleef je jouw geloof actief? Dan ontvangen we graag je sollicitatie op info@buitengewoonkinderopvang.nl

Youth Alpha en Prayer Course

Dit najaar worden vanuit de Bron en het Lichtpunt twee cursussen georganiseerd:

Een Youth Alpha. Deze begint op woensdag 6 oktober en duurt tot 15 december. De cursus is bedoeld voor jongeren van 16+ tot ca. 25 jaar en duurt 10 avonden. Men kan zich aanmelden via info@alpha-zutphen.nl. Voor meer informatie over youth alpha zie deze website

Een Prayer Course. Deze cursus gaat over bidden aan de hand van het gebed “Onze Vader in de hemel” en duurt 8 avonden. De start is op woensdag 29 september. De cursus wordt gegeven in het Lichtpunt en is daarnaast ook online te volgen. Men kan zich aanmelden via info@alpha-zutphen.nl. Voor meer informatie over de prayer course zie deze website

Algemene informatie over Alpha Zutphen.

House of Joy start activiteit voor mannen

House of Joy is op zoek naar ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS die een klein beetje van hun vrije tijd willen vrijmaken om vrijwilliger te worden om iets in het leven van een vluchtelingenman te betekenen.

Naast de activiteiten die al plaatsvinden in het pand op de Nieuwstad 63, wil House of Joy Zutphen starten met een ACTIVITEIT voor MANNEN. 

We zoeken vrijwilligers die één keer in de maand, of om de week kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan sport of spel activiteiten.

Wat zou het fantastisch zijn als we met veel vrijwilligers uit verschillende kerken/gemeenten het verschil kunnen maken in het leven van een gevluchte man. GEVLUCHT, GEZIEN, GELIEFD!

Ben jij enthousiast geraakt, wil je meer weten of je opgeven als vrijwilliger? Neem contact op met één van de stuurgroepleden van House of Joy voor het mannenwerk.

In deze maand juli en augustus is Hans Holtgrefe al beschikbaar om te starten met een activiteit voor mannen bij genoeg aanmeldingen van vrijwilligers.

Hans Holtgrefe 06-49860554
Henk Preuter  06-49946622
Of stuur een e-mail.

Middagpauzediensten zijn weer begonnen

Op donderdag 20 mei 2021 zijn de Middagpauzediensten Zutphen/Warnsveld weer gestart. In de Lutherse Kerk, Beukerstraat 10, in Zutphen. Elke donderdag, van 12.15-12.30 uur. Vanaf 12.00 u eerst Orgelbespeling.
Wij zingen voorlopig nog niet. Verder houden we ons aan de veiligheidsmaatregelen die eerder ook al golden in de kerk.

Zie voor voorgangers en organisten de Agenda.