Nieuws

Taizéviering in de Martinus weer op 19 februari

De Taizévieringen vinden vanaf 18 september 2022 weer plaats op de derde zondag van de maand. Om 18.15 uur oefenen van de liederen en om 19 uur begint de viering in de Martinuskerk in Warnsveld. Uitzondering zijn de maanden oktober en december.

Wanneer is het dan wel? Zondag 18 september, 20 november 2022, zondag 15 januari, 19 februari, 19 maart en 16 april 2023. Iedereen is van harte welkom! Contact via rianbrenters@planet.nl

De geef-en-neemkist

Iedereen heeft eten nodig maar niet iedereen kan dat betalen. Voor veel mensen was het al lastig om rond te komen. Voor sommigen is het nu echt onmogelijk geworden met de enorme stijging van prijzen. In de Martinuskerk in Warnsveld weten we: iedereen kan pech en tegenslag in het leven hebben. Tijdelijk of langdurig. Laten we daarom naar elkaar omzien. Er staat in de toren van de Martinuskerk een kist. De kinderen van de kerk hebben de kist mooi versierd. Er zitten houdbare voedingsmiddelen in. Neem mee wat je nodig hebt voor jezelf of voor een ander. Vul de kist met wat je over hebt of wat je wilt geven aan een ander.

De toren is open op maandag tot en met zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 12.00-16.00 uur. Op zondag bent u natuurlijk ook van harte welkom in de viering om 10.00 uur.

Als u toch in de toren bent, wilt u misschien wel even een kaarsje voor iemand aansteken of in stilte zitten. Dat kan in het stiltecentrum. Op dezelfde dagen en tijden. www.protestantswarnsveldzuthpen.nl

Stilte en licht

Twee kaarsjes branden er, in het stiltecentrum in de eeuwenoude Martinuskerk in Warnsveld. Een bezoekster heeft ze net aangestoken. Een voor haar zoon en een voor een goede vriendin, vertelt zij. Een kaarsje aansteken voor iemand, aan die persoon denken of gewoon even in stilte zitten. In een eeuwenoude kerk. Wat een mooi moment kan dat zijn! Het kan je moed geven, troost, het gevoel dat je niet alleen bent. Als je de ander vertelt dat je een kaarsje voor hem of haar hebt aangestoken, kan dat de ander ook troosten.

In het stiltecentrum in de Martinuskerk staan waxinelichtjes en liggen twee mappen met troostende gebeden en teksten klaar. Iedereen kan er binnenlopen voor licht en stilte. Op de tafel ligt ook een boek waarin iedereen zijn of haar gedachten, zorgen en gebeden (anoniem) kan opschrijven.

Het stiltecentrum is open op maandag tot en met zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 11.30-16.00 uur. Op zondag bent u natuurlijk ook van harte welkom in de viering om 10.00 uur.

www.protestantswarnsveldzuthpen.nl