Nieuws van koffiehuis Sparkle

Beste vrienden,
Hierbij weer een nieuwsbrief van onze kant om je op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in ons koffiehuis. Na een periode van lockdowns zijn we sinds half januari weer helemaal open en kunnen we mensen weer blij maken met heerlijke koffie en thee, met elke dag verse taart en met een luisterend oor. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Mensen die een keer zijn geweest zien we vaak weer terug, soms dan samen met een vriend, buurvrouw, collega, zus. We merken ook dat we steeds meer vaste gasten krijgen. Er is een heel aantal gasten die we dagelijks zien in ons Koffiehuis. Zo ontstaat er een vertrouwensband en raken we betrokken bij hun leven. Het is regelmatig een gezellige boel en er zijn mooie ontmoetingen in ons Koffiehuis.  

Voedselbank
In april hebben we een actie gedaan in samenwerking met de voedselbank. Alle mensen die wekelijks een pakket ophalen bij de voedselbank, ontvingen van ons een bon voor gratis koffie/thee met wat lekkers erbij voor 2 personen of een gezin. Er wordt veel gebruik van gemaakt! We krijgen terug dat mensen het heel fijn vinden om ook een keer op een terrasje te kunnen zitten om wat te drinken in de stad.

Kleedjesmarkt
Op Koningsdag hebben we met een aantal van ons op de kleedjesmarkt gestaan in Warnsveld. We hadden een kraampje waar we koffie en thee schonken en allerlei lekkers verkochten. Van Rocky Road tot zelfgebakken taart en van appelcake tot overheerlijke glutenvrije en suikervrije muffins. De sfeer zat er goed in en ook de zon deed royaal mee! Er kwamen honderden mensen langs de kraam en we deelden bonnen uit voor gratis koffie/thee bij Sparkle. We hopen dat daardoor nog meer mensen ons koffiehuis gaan ontdekken. Het is zo leuk om te zien dat we daardoor weer nieuwe gezichten zien in het Koffiehuis! 

Financieel
De eerste giften hebben we kunnen doneren! We hebben naast de eerste gift bij het AZC ook familie Knol in Spanje ondersteund met hun evangelisatiewerk. We hebben de actie met de voedselbank gedaan en delen dagelijks onze koffie, thee en lekkers met mensen die dat niet kunnen betalen.

Op financieel gebied gaat het best goed, we kunnen nog steeds alle kosten dekken! Maar ook wij hebben te maken met de prijsverhogingen: de huur is verhoogd, de elektriciteit- en waterrekening gaat omhoog, de boodschappen worden duurder. We kiezen ervoor om onze prijzen in het Koffiehuis niet te verhogen (zolang dit mogelijk is) omdat we laagdrempelig willen zijn voor iedereen.

Om elke maand de rekeningen te kunnen blijven betalen, zouden we het heel fijn vinden als we er een aantal donateurs bij kunnen krijgen, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken of ons Koffiehuis kan blijven bestaan. Heb je het op je hart om ons maandelijks financieel te ondersteunen (of extra te ondersteunen mocht je dat al doen), dan zijn we daar heel blij mee en dat helpt ons echt. Elk klein bedrag telt al mee! Ons bankrekeningnummer is NL78BUNQ2043319957 op naam van Stichting Tijd en Aandacht.

Vrijwilligers
Doordat een aantal vrijwilligers door omstandigheden is gestopt, zijn we dringend op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Ken jij iemand of vind jij het zelf leuk om barista te worden, mensen blij te maken in de bediening en tijd en aandacht te hebben voor anderen, meld je dan bij ons aan! Ook als je bijvoorbeeld alleen af en toe op een zaterdag zou kunnen. Alle hulp is welkom!

Tot slot
We willen jullie als onze achterban bedanken voor jullie support en betrokkenheid. Elke bestelling, elke donatie en elke reactie op social media wordt enorm door ons gewaardeerd. Het doet ons heel goed te weten dat er zoveel mensen achter ons staan en ons steunen. Wil je ook voor ons Koffiehuis blijven bidden? We wensen jullie veel zegen toe en hopen jullie heel snel weer te begroeten in ons koffiehuis met een goede bak koffie!

Met een lieve groet,
Het bestuur van Sparkle
Andrea van der Ster
Jorine ten Voorde
Mirjam Knol

www.koffiehuissparkle.nl
www.facebook.com/koffiehuissparkle
#koffiehuissparkle