Oecumenische Laudato Si’ Kring Zutphen

Ben je ook betrokken bij het milieu en het klimaat? Er staat een Oecumenische Laudato Si’ Kring voor de regio Zutphen in de planning en natuurlijk ben ook jij van harte uitgenodigd te participeren. We starten met gezamenlijk de encycliek van de paus ‘Laudato Si’, te lezen en bediscussiëren wat ons er in raakt en we spiegelen onze visies aan die van de paus. Er zal ook ruimte zijn voor gebed en een lied en we gaan onderweg (misschien op het einde) inventariseren, wat we zelf willen doen. Dat kan heel verschillend zijn en de kring is helemaal vrij.

Misschien bedenk je je en doe je niets met de Kring, misschien wil je in je eigen leven aan de slag, misschien voor de kerk en misschien voor de regio Zutphen of voor de wereld. Voel je vrij! Ikzelf volg momenteel een Laudato Si’ Animators Course (ook een mogelijkheid voor jou als je enigszins Engels spreekt, verstaat en leest) en ik zou graag lokale deeleconomie oprichten geïnspireerd door het boek Hoe handel ik eerlijk van Matthias Olthaar en Paul Schenderling en hun stichting Genoeg om te leven. Maar je bent helemaal vrij in welke activiteiten je wilt delen.

Het zou heel leuk zijn als je mee wilt lezen en wie weet doen! Je kunt ook altijd later instappen, geen enkel probleem. We denken eraan eind oktober te starten vlak voor de oh zo belangrijke COP26 Climate Change Conference van de VN in Glasgow.

Aanmelden en informatie bij Alex de Brouwer: 06–33678966 of alexdebrouwer6@gmail.com